HYPPYTEKNIIKAN PERUSKURSSI S2018

Siirry alas

HYPPYTEKNIIKAN PERUSKURSSI S2018

Viesti kirjoittaja Sonja Pelkonen lähetetty 31/10/2018, 13:26

HYPPYTEKNIIKAN PERUSKURSSI

Teorialuento
pe 7.12.2018 klo 17:30-19:30 Islolla, Länsikatu 15

1. treenikerta pe 7.12. 20.00 - 22.00 Pärnävaaran Koiraurheilukeskuksella
2. treenikerta pe 14.12 19.30 - 21.30
3. treenikerta pe 21.12 klo 20.00 - 22.00

Osallistumismaksu
- koiran kanssa: 50€
- kuunteluoppilas: 10€

Osallistujia max. 6 koirakkoa.
Jäsenet etusijalla.

Kouluttajana agility II-tason valmentaja, koulutusohjaaja, hyppytekniikkakouluttaja, dobo-koulutusohjaaja ja koirahieroja Jari Lukkarinen, jolla on jolla on noin kuudentoista vuoden harrastustausta agilityssa.

Ilmoittautumiset 25.11.2018 mennessä kurssit.joa@gmail.com

Kurssille voivat osallistua perusterveet, vähintään noin vuoden ikäiset koirat, joilla ei ole fyysisiä rajoitteita.
Kurssille ovat lämpimästi tervetulleita myös noin 4kk iästä alkaen pentukoirat, joiden motorinen kehitys on edennyt normaalisti.
Näille koirille tehdään harjoitteet sovellettuna ja rajoitettuina.

Kurssi soveltuu niin agility- toko- kuin pk- taustaisille koirille. Näissä muissa lajeissa on hyppyjä (toko avoeste, umpieste, PK-A, PK-umpieste) jotka ovat fyysisestikin vaativia (lyhyt vauhti, korkeus) ja koira suorittaa ne spontaanisti (agilityhypyssä ohjaaja on aktiivisesti mukana), joten HT-harjoitteista on niissä paljon hyötyä.  
PK -kokeessa myös hyppyjen painokerroin voi olla merkittävä, jolloin hyvä estesuoritus on iso kilpailuetu -ja eritoten pitää koiran kunnossa ja terveenä.

Agilityssa vaaditaan hyppäämiseltä niin määrällistä kuin laadullistakin osaamista ja muissa lajeissa mm. hyppysuoritusten kertoimet koesuorituksissa ovat niin merkittäviä, että hyppäämisen taito on tärkeää. Puhumattakaan oikean hyppytekniikan osaamisen vaikutuksesta koiran suorituskykyyn ja terveyteen niin kisauralla ja kisauran jälkeenkin.

Kurssilla käydään läpi hyppytekniikan perusteet sekä etäisyyden arvioinnit ja taipumisen perusteet (hevosenkenkäharjoite).

Kurssi antaa hyvät perusteet hyppytekniikan harjoittamiseen niin kotioloissa kuin itsenäisissä treeneissäkin.

Harjoitteleminen toteutuu yksilöllisesti koiran suorituskyvyn ja kehityksen ehdoilla ja perustuu koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin

Kurssilla käytävä tekniikka perustuu amerikkalaisen Susan Salon kehittämään hyppytekniikkametodiin. Hyppytekniikkaharjoitteiden avulla koira oppii itsenäisesti ratkaisemaan hyppäämiseen liittyvät kysymykset, lisäksi hyppytekniikkaharjoitteet kehittävät hyppäämiseen tarvittavaa koiran fysiologiaa.

Käymme läpi myös hyppytekniikkaa tukevia muita harjoitteita sekä koiran fysiologiaa vahvistavia ja ylläpitäviä koordinaatioharjoituksia.

Kurssilla kouluttajana toimii agilityn SLU II-tason valmentaja Jari Lukkarinen, jolla on noin viidentoista vuoden harrastustausta agilityssa.

Varsin nuorellakin koiralla voi tehdä harrastusuralle valmistavia tekniikkaharjoitteita: Hyppytekniikkaan liittyviä koordinaatio- ja fysiikkaharjoitteita on tehty pentulaatikosta asti, mukaan on myöhemmin tullut myös DoBo.
https://agilityeste.dognet.fi/2018/06/cherryn-hyppytekniikkatreeni.html

Sonja Pelkonen

Viestien lukumäärä : 24
Join date : 21.12.2016

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa